Реєстрація /

Оцінювати нерухомість для здачі в оренду будуть по-новому

Поки зміни стосуються комунальної нерухомості.

Департамент комунальної власності м. Києва та Київський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України (КНДІСЕ) уклали договір про співробітництво. Про це повідомив директор Департаменту Андрій Гудзь.

За його словами, цей договір відкриває можливість співпраці столиці з КНДІСЕ щодо оцінки та рецензування звітів про оцінку для недопущення заниження вартості об’єктів комунальної власності, які приватизують та/або передають в оренду. Це стане важливим елементом у механізмі встановлення ринкової вартості майна та виступатиме гарантом отримання столичним бюджетом повноцінної оплати за об’єкти нерухомості.

«Також договором передбачена можливість співпраці щодо перевірки якості, обсягів та вартості робіт і послуг, які виконують та надають Департаменту чи підпорядкованим йому комунальним підприємствам», – зазначив Андрій Гудзь.

Окрім цього, договір передбачає залучення експертів КНДІСЕ до встановлення розміру збитків, завданих майну територіальної громади Києва російською федерацією під час повномасштабного вторгнення та численних повітряних атак.

Раніше повідомлялося, що через блокаду на кордоні із Польщею виник дефіцит будматеріалів.

Джерело