Реєстрація /

Названі найбільш загазовані райони Києва – свіжі дані синоптиків

Директор обсерваторії озвучив останню інформацію про рівні забруднення повітря по районам Києва

Київські житлові масиви Дарниця, Осокорки, Позняки і Харківський відносяться до районів, де постійно підвищений рівень шкідливих речовин в повітрі. Директор Центральної геофізичної обсерваторії (ЦГО) ім. Бориса Срезневського, член Вченої ради Українського географічного товариства Олександр Косовець назвав причини нерівномірного забруднення атмосфери в Києві.

За словами Косовца, негативний вплив на екологію в цих районах надає робота сміттєспалювального заводу «Енергія», а також випаровування Бортницької станції аерації. На повітря на Лісовому житломасиві впливає Дарницька ТЕЦ.

Завантаженість автомобільним транспортом погано впливає на атмосферу в районі цілого ряду вулиць, проспектів і площ. У негативному рейтингу лідирує Деміївська площа. Крім неї, серед найбільш забруднених вихлопами районів Києва – метро «Святошин», «Шулявська», Бессарабська площа, вулиця Скляренка, бульвар Лесі Українки та Оболонський проспект.

«Для всіх районів Києва є великою проблемою скорочення площ зелених насаджень та заміна скверів на висотні будинки. Це однозначно не сприяє поліпшенню стану атмосфери, бо скорочує її спроможність до самоочищення. Також варіантом щодо зниження забруднення повітря може бути перехід на електротранспорт. Деякий час вважали, що дизельні автомобілі менше забруднюють повітря. Тепер виявилося, що їх викиди менше, ніж від авто на бензині, але більш шкідливі. Тому дизелі вже в Європі не в пошані», – заявив Косовець в інтерв'ю виданню «КиевVласть».

Найбільш загазовані райони Києва

 

Директор Центральної геофізичної обсерваторії назвав і місця, де забруднення знаходиться на мінімальній позначці. Це масиви і райони, де багато зелених зон, парків та скверів: Гідропарк, Національний комплекс «Експоцентр України» (ВДНГ) і пр. Науки в районі Багринової гори.

Серед спальних районів найменш забрудненими є Троєщина, Теремки і Виноградар.

Джерело