Реєстрація /

Названі 3 проблеми, через які затягується будівництво ЖК «Укрбуду»

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про стан будівництва та оформлення житлових комплексів корпорації «Укрбуд». За його словам, є кілька проблем, які затягують зведення будинків та здачу їх в експлуатацію.

Нагадаємо, що у 2019 році 23 ЖК «Укрбуду» були передані компанії «Київміськбуд», яка має завершити будівництво та ввести комплекси в експлуатацію. Питання добудови стосується 13 тисяч інвесторів.
За словам Кличка, «на сьогодні є три проблемних питання. І вони не входять у компетенцію міського голови і міської влади».

Стаття по темі: Як будуть добудовувати об'єкти «Укрбуду»: які комплекси здадуть першими і за які гроші вони будуть завершені

Проблеми, через які затягується добудова ЖК «Укрбуду»

  1. Питання передачі об’єктів з Міністерства оборони до «Київміськбуду» на існуючих умовах. Чотири житлових комплекси будуються на землях Міноборони, від якого столична влада очікує підписання угод на попередніх умовах. 
  2. Співпраця з Державною архітектурно-будівельною інспекцією щодо прийнятих об’єктів і тих, які «Київміськбуд» ще має прийняти на баланс. За словам Кличка, ДАБІ за формальними ознаками повертає всі документи міськбуду. Кілька будинків, в яких вже живуть люди, досі не ведені в експлуатацію. Загалом отримано 16 відмов по 4 об’єктам, по яких подавали документи на введення в експлуатацію. 
  3. Нестача коштів для добудови об’єктів «Укрбуду». Після проведеного аудиту з’ясували, що не вистачає понад 2 млрд. грн. Мер Києва закликає вирішити це питання з допомогою Державної іпотечної установи, яка підпорядкована Міністерству фінансів України.
Джерело