Реєстрація /

Навесні навколо столиці купували будинки та земельні ділянки різної вартості

Найбільш бюджетною покупкою була ділянка за 35 тис. дол.

За період з березня по травень 2018 року в столичному регіоні (наближені до міста райони Київської області) попит на покупку та оренду заміських будинків спостерігався в усіх цінових категоріях.

Про це повідомили в столичному АН Park Lane.

Найбільш бюджетними варіантами в сегменті заміської та дачної нерухомості, були земельні ділянки під приватну забудову. Наприклад, ділянка площею 6 соток з підведеними комунікаціями на дачному масиві Русанівськи сади, цієї весни можна було придбати за 35 тис. дол.

«Для бажаючих купити готовий будинок за межами столиці, пропонувалися варіанти на будь-який смак та гаманець. Вартість об'єкта залежала від напрямку, відстані до точки доступу зручного сполучення з містом, прилеглої інфраструктури та близькості рекреаційних та природних об'єктів (ліс, озеро/річка, пляж). Також роль грала ступінь готовності будинку (не всі будинки продаються з оздобленням та устаткуванням, є варіанти, що вимагають ремонту і внутрішніх робіт), стан і площа ділянки та інші характеристики», – уточнює Вікторія Барабаш, генеральний директор АН Park Lane.

Протягом весняного сезону-2018 були реалізовані, зокрема, будинки в с. Ходосіївка (Обухівський район), площею 250 кв.м, 100% будівельної готовності (без внутрішньої обробки), з ділянкою 15 соток. Такий варіант можна було придбати за 95 тис. дол.

Повністю готовий для проживання котедж площа 200 кв.м і ділянкою 15 соток в с. Мархалівка (Васильківський район) дістався новому власнику за 150 тис. дол.

В с. Нові Петрівці (Вишгородський район) будинок аналогічної площі (200 кв.м) з ділянкою 10 соток в стані будівельної готовності був проданий за 160 тис. дол. Безперечною перевагою даної пропозиції, що впливає на його вартість та ринкову привабливість, була наявність виду на Київське море .

Джерело