Реєстрація /

Населення київської агломерації досягло 7,5 мільйонів мешканців

За прогнозами, за 6 років у столиці буде проживати до 5 мільйонів осіб

Київ та міста-супутники столиці України нараховують вже 7,5 мільйонів мешканців, кажуть в Інституті міста. За прогнозами організації, до 2025 року у Києві буде проживати 5 мільйонів людей.

Директор Інституту міста Олександр Сергієнко стверджує, що Київ «перевантажений» мешканцями міст Київської області та найближчих до столиці регіонів, які щодня приїжджають на роботу, або ж орендують житло. За підрахунками, щодня до Києва направляються 560 тисяч осіб – третина усього населення Київської області.

Крім цього, найчастіше до столиці їдуть з Черкаської, Чернігівської та Вінницької областей. Сергієнко підкреслює, що ці люди сплачують податки за містом реєстрації, через що інфраструктура Києва не витримує напруження та навантаження.

«Треба, щоб оточуючи громади разом вирішували проблеми просторового планування. Інакше Київ задихнеться та потоне с оточуючими територіями в проблемах відсутності доріг, шкіл, дитсадків. Це відбувається вже зараз», – цитує ТСН слова директора Інституту міста.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

За офіційними даними, у 2018 році кількість зареєстрованих киян збільшилась на 17 тисяч. Згідно державної статистики, у Києві мешкає 3 мільйона осіб, але за реальними підрахунками людей набагато більше – близько 4 мільйонів.

Зазначається, що середній вік киян становить 39 років, 54% з них – жінки.

Джерело

Теґи