Реєстрація /

«Нафтогаз» знизив ціну газу для населення: названа нова вартість палива

Вартість тисячі кубометрів газу зменшиться на 648 грн.

НАК «Нафтогаз України» розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за ПСО, що діятиме в липні. Нова ціна на газ розрахована відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03.04.2019 № 293 «Деякі питання діяльності акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України». Про це повідомляє Департамент із комунікацій НАК «Нафтогаз України».

«Відтак, ціна газу, за якою Нафтогаз продає його у липні газзбутам та постачає споживачам за ПСО, визначена на рівні 4 905,67 грн за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ та транспортних витрат). Порівняно з червнем вартість газу зменшиться на 648 грн, або на 11,7%. Кінцева ціна газу в регіонах України залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого НКРЕКП для відповідного обл- чи міськгазу. Постачальники газу зобов’язані інформувати своїх споживачів про кінцеву ціну», – говориться в повідомленні.

Стаття по темі: Що зміниться з 1 липня в Україні: виросте прожитковий мінімум і мінімальна пенсія

Це вже друге поспіль зниження вартості газу Нафтогазом: у червні вартість газу була знижена на 436 грн, або на 7,3% порівняно з травнем.

Нагадаємо, шостий апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення Окружного адміністративного суду, яким визначається порядок формування ціни на природний газ для потреб населення і теплокомуненерго.

Джерело

Теґи