Реєстрація /

Національний музей «Київська картинна галерея» знову мають намір реставрувати

Провели тендер.

Національний музей «Київська картинна галерея» планує знову провести реставрацію своєї будівлі, пошкодженої внаслідок збройної агресії росії. За результатами тендеру визначено ймовірного виконавця робіт, з підрядником готують підписання угоди вартістю 7,1 млн. гривень. Влітку минулого року музей вже двічі замовляв реставраційні роботи, але один із договорів був розірваний на підставі укладання Держаудитслужби.

Про це йдеться у повідомленнях в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

ТОВ БРФ «Відродження» (#40722813) береться виконати реставраційні роботи будівлі музею за 7 млн ​​137 тис.150 гривень, що більш ніж на 1 млн менше за очікувану вартість закупівлі (8 млн 142 тис.385 грн). Продовжується кваліфікація переможця, у разі підписання договору підрядник має виконати роботи до 1 грудня 2024 року.

Нагадаємо, у липні 2023 року музейники також замовляли роботи та було укладено договір з тим же підрядником ТОВ БРФ «Відродження». За реставрацію будівлі музею «Київська картинна галерея» мали сплатити 9 млн 199 тис. 445,45 гривень, але угода була розірвана на підставі укладання Держаудитслужби.

Торішнього серпня минулого року музей на аукціоні визначився з виробником робіт, зокрема, з ремонту вікон, дверей, світильників, а також відновлення обробки приміщення бібліотеки. На тендері також перемогла пропозиція ТОВ БРФ «Відродження», сума операції склала 8 млн 449 тис. 524 гривні.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Даніло Гетьманцев за даними держслужби статистики.

Джерело