Реєстрація /

На Виноградарі перериють 22 вулиці, щоб відремонтувати електропостачання

Замінять мережі.

ДТЕК Київські електромережі реконструює мережі середнього рівня напруги на північно-західній околиці Києва у Подільському районі. Компанія повністю замінює дві кабельні лінії 10 кВ, що живлять електричним струмом житловий масив Виноградар.

ДТЕК Київські електромережі замінює на нові дві кабельні лінії середнього рівня напруги: «ПС «Пріорська» – РП 141 №1» та «ПС «Пріорська» – РП 141 №2». За їх допомогою електроенергією забезпечуються будівлі, що розташовані на проспектах Свободи, Правди та Гонгадзе, вулицях Світлицького, Порика, Лесі Українки, Червонопільська, Карелівська, Косенка, Канівська, Золочівська, Красицького, Лисянська, Межова, Осиповського, Орська, Верещагіна та Муси Джаліля, провулках Бестужева, Межовому, Биківському та Золочівському.

В реконструкцію двох електричних ліній на Виноградарі інвестують майже 8 мільйонів гривень. Завдяки цьому мешканці 22 вулиць великого житлового масиву отримають повністю оновлене джерело електропостачання.

Загальна протяжність обох ліній, що наразі перекладаються по всій довжині, складає майже 3 кілометра. За їх допомогою світло розподіляється більш як 50 багатоповерхівкам, понад 300 приватним будинкам, 4 школам, поліклініці та 4 дошкільним закладам.

Зазначені електричні лінії пролягають під землею. Для їх реконструкції фахівці ДТЕК Київські електромережі виконують земляні роботи. В тому числі з пошкодженням дорожнього покриття, розриттям газонів тощо. Після завершення реконструкції, компанія повністю відновить благоустрій території у місці проведення робіт.

Завершити роботи планують до кінця вересня поточного року.

Нагадаємо, що Інспекція з паркування вже заявляла про плани упорядкувати паркування автівок киян у дворах багатоквартирних будинків. Заходила навіть мова про можливу оплату такої парковки, однак потім службовці спростували такі наміри.

За інформацією КМДА, лише за липень 2021 року мешканцям Києва було виписано штрафів за неправильне паркування на 600 тисяч гривень.

Джерело