Реєстрація /

На місці старих будівель Київської клінічної лікарні № 14 побудують нову лікарню

Землю передадуть інвестору.

Депутати Київради підтримали проєкт рішення, який передбачає надання дозволу Київській міській клінічній лікарні № 14 на знесення застарілих нежитлових будівель, які належать до комунальної власності міста Києва та початок підготовки інвестиційного конкурсу. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.
Знесення відбуватиметься виключно після визначення переможця інвестиційного конкурсу, укладення з ним договору та відшкодування інвестором вартості будівель і споруд, які підлягають знесенню, зазначають у Департаменті.

На сьогодні на території Київської міської клінічної лікарні № 14 розташовані, зокрема, 8 нежитлових будівель загальною площею 2482 кв. м: котельня, пральня, харчоблок, гараж, патолого-гістологічний корпус, овочесховище, газорозподільчий пункт та складське приміщення. Об’єкти закріплені за КМКЛ № 14 на праві оперативного управління та не використовуються за призначенням із 2000 року. Більшість із них побудовані у 1937 році.

Орієнтовна площа земельної ділянки, на якій передбачається реалізація інвестиційного проекту – 1,2 га.
Згідно з попередніми передпроєктними пропозиціями, на місці знесених об’єктів буде збудовано новий медичний центр із палатним відділенням, амбулаторно-поліклінічний заклад, пункт швидкої допомоги та паркінг на 49 м/місць.

Читайте також: Ціни на квартири в Києві завершують 2020 рік зростанням

Нагадаємо, що оренда квартир в Києві в листопаді 2020 року користувалася високим попитом, на ринку зафіксована важлива тенденція.

Джерело