Реєстрація /

На Київщині в рамках програми єВідновлення на ремонт будинків уже нарахували 1,3 мільярда гривень

Роботи тривають.

На Київщині завдяки програмі єВідновлення на ремонт пошкоджених внаслідок війни будинків уже нараховано 1,3 млрд гривень. Комісії ухвалили понад 10,4 тис. позитивних рішень. Загалом в області вже відновили 17,3 тис. об'єктів із 29 тис. зруйнованих та пошкоджених.

Про це йдеться у повідомленні начальника Київської ОВА (ОДА) Руслана Кравченка.

«Одна із програм, яка дозволяє Київщині оперативно відновлюватися – урядова програма є Відновлення. Комісії продовжують опрацьовувати заяви щодо виділення компенсацій на поточні ремонти. На сьогоднішній день вже надійшло понад 15,3 тис. заяв. Комісії ухвалили понад 10,4 тис. позитивних рішень. Сума нарахованих компенсацій майже 1,3 млрд гривень», – розповів Руслан Кравченко.

Він також зазначив, що також продовжується робота з формування сертифікатів на купівлю житла. Комісії отримали близько 3,5 тис. заяв. Наразі вже сформовано 1,5 тис. сертифікатів на суму понад 4,2 млрд. гривень.

«Ще один етап, що реалізується – це компенсація на відновлення власникам зруйнованих приватних будинків на власній земельній ділянці», – зазначив начальник КОВА.

Як пояснив Руслан Кравченко, людина може збудувати новий будинок на ділянці в будь-якому населеному пункті, крім тимчасово окупованих територій чи зони бойових дій.

«Вже подано понад 570 заяв. Із них 340 уже мають позитивні рішення на суму 1,037 млрд. гривень», – додав він.

Раніше повідомлялося, що Київщина продовжує нарощувати роботи з влаштування фортифікаційних споруд. Йде розвиток оборонних рубежів та ефективної системи інженерних загороджень. Вже встановлено близько 10 тис. бетонних пірамід, облаштовано протитанковий рів та інші невибухові загородження.

Джерело