Реєстрація /

Мешканцям Київської області повернули більше 5 мільйонів гривень за переплачені комунальні послуги


Проводили розслідування.

Протягом 2020 року на Київщині у 72% суб'єктів господарювання у сфері житлово-комунальних послуг виявлені порушення державної дисципліни цін. У минулому році споживачам житлово-комунальних послуг Київської області фактично повернуто 5,68 млн грн.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби ГУ Держспоживслужби в Київській області.

Як повідомляється, в 2020 році відділом контролю за регульованими цінами Головного управління Держпотребслужби в Київській області провели 78 перевірок і розглянуті 189 звернень громадян.
Відзначається, що заплановані на 2,3 і 4 квартали 2020 року перевірки не відбулося через карантин.

За перший квартал винесли 22 приписи та 42 рішення, якими зобов'язано привести тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня і повернути необґрунтовано нараховану плату споживачам в сумі 4,92 млн грн шляхом здійснення перерахунків.

Також комунальників оштрафували на півмільйона гривень.

Читайте також: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж від житла

Раніше повідомлялося, що депутати Київради затвердили Міську цільову програму зовнішнього освітлення Києва на період 2019-2022 роки. У Дарницькому, Голосіївському, Дніпровському та Солом’янському районах замінюють зовнішнє освітлення цього року. Тут також лінії електромереж потребують замін та оновлення, а зовнішнє освітлення прибудинкових територій за деякими адресами взагалі відсутнє.

Крім того, в Україні прийняли нову ДБН «Природне та штучне освітлення», яка  говорить про те, що у житлових кварталах необхідно враховувати, що прилади зовнішнього освітлення повинні естетично поєднуватися з просторовою структурою та історичною забудовою. Це стосується форми і пропорцій світильників, кронштейнів і опор, висоти установки освітлення.

Джерело