Реєстрація /

Мешканцям аварійної садиби Мурашка куплять квартиру, а будівлі реконструюють

Квартиру куплять за рахунок міста.

Спеціальна комісія, створена столичною владою, визнала приміщення садиби Мурашко, до якої відносяться житлові будинки по вул. Малій Житомирській, 12-А, 12-Б, 14-А, 14-Б, аварійними.

Про це стало відомо з розпорядження Київської міськдержадміністрації.

Розпорядженням КМДА затверджуються акти обстеження стану будинків.

«Визнати житлові будинки №№12-А, 12-Б, 14-А, 14-Б на вул. Малій Житомирській у Шевченківському районі непридатними для проживання (аварійними)», – сказано в розпорядженні.

Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА спільно з Шевченківською райдержадміністрацією доручено відселити жителів, зареєстрованих в житловому будинку № 12-А по вул. Малій Житомирській, за рахунок житла, придбаного на кошти бюджету Києва. Департамент культури КМДА як балансоутримувач будинку після відселення мешканців повинен провести протиаварійні роботи приміщень.

Стаття по темі: За скільки реально орендувати квартиру в Києві

Раніше повідомлялося, що підрядник зупинив реставрацію садиби Мурашко на вул. Малій Житомирській у Києві. Згідно з державними будівельними нормами, на будмайданчику забороняється перебування сторонніх осіб. Тому протиаварійні роботи не будуть відновлені, поки в будинку живуть люди.

Джерело