Реєстрація /

Медичну допомогу, поліцію та пожежників можна буде викликати із єдиного Центру безпеки громадян

Розроблено концепт таких Центрів.

В Україні розробили концепт сучасних Центрів безпеки громадян у об’єднаних територіальних громадах, щоб в одній будівлі розміщувалася пожежна частина, екстрена медична допомога та поліцейський пункт.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Таким чином, у кожному регіоні має бути один центр управління, де всі ці послуги у онлайн-режимі контролюються і моніторяться. Максимальний час реагування на виклик навіть у найвіддаленіших районах буде не більше 20 хвилин.

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії

Наразі у Донецькій області було відкрито 12 таких центрів. Це був пілотний проект. Там є рятувальники, поліцейська станція, а в майбутньому ще й має бути підкріплена екстренна медицина, тобто, одним дзвінком можна вирішити всі ці питання.

Раніше повідомлялося, що ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» скорегує розташування клієнтських центрів. Починаючи з 5 вересня мешканців Києва будуть обслуговувати у п’яти офісах. Звертаючись до Центрів обслуговування клієнтів (ЦОК), киянам слід заздалегідь визначитись із місцем розташування офісу.

Джерело