Реєстрація /

Майже 70% інфраструктури в Україні готові до зими

Підготували об’єкти соціального сектору і теплопостачальні підприємства.

В Україні ведуть планову підготовку до нового опалювального сезону 2018-2019 рр. В першу чергу забезпечують правильний технічний стан підприємств ТКЕ, соціального сектору (дитячі садки, школи, медичні заклади) та житлового сектору.

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ми рухаємося згідно напрацьованого плану підготовки до опалювального сезону. Практично дві третини об’єктів соціального сектору і теплопостачальних підприємств – 67% – вже готові до зими. І такий моніторинг ми проводимо щомісяця. Нам важливо в першу чергу, як йде підготовка на місцях, та скільки коштів виділяється органами місцевого самоврядування на ці потреби. У минулому році бюджети розвитку на місцях складали 192 млрд. грн.., у 2018 році ми очікуємо — 220 млрд. грн. Але, на жаль, на сьогодні видатки на регламентні роботи на підготовку до опалювального сезону складають не більше 3%», – підкреслив Геннадій Зубко.

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії 

За його словами, більша частина коштів з бюджетів розвитку йде на дорожню інфраструктуру, оздоблення, реновацію, капітальні ремонти соціального сектору тощо. 

«Для нас важливо досягнути рівня 20%, які будуть витрачатися органами місцевого самоврядування на підготовку до опалювального сезону», — зазначив урядовець.


 

Джерело