Реєстрація /

Комунальник у Київській області заробив на не існуючому будівництві дороги майже півмільйона гривень

Проводять розслідування.

Васильківським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього директора комунального підприємства міста Васильків, який обвинувачується у розтраті майже 400 тис грн. бюджетних коштів.

У листопаді-грудні 2017 року обвинувачений, перебуваючи на посаді директора комунального підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, допустив будівництво дороги без здійснення обов’язкового технічного нагляду виконання будівельних робіт.

Разом із цим, посадовець погодив та особисто підписав акт приймання виконаних будівельних робіт, із зазначення будівельних робіт та матеріалів, які фактично не були виконаними та використаними, таким чином допустивши розтрату бюджетних коштів на суму майже 400 тис грн.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше повідомлялося, що роботи на Борщагівському шляхопровід тривають у режимі «нон-стоп». Дорожники уже розпочали монтувати нові балки у прогонах.

Читайте також: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж від житла

Нагадаємо, зміна №2 у ДБН В.2.3-15:2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» унормувала можливість проектувати автоматизовані автостоянки для легкових автомобілів в містах України. Зміна офіційно вступає в дію з 1 липня 2019 року.

Джерело