Реєстрація /

Кличко розповів, як святкуватимуть День Києва у 2020 році

Заходи обмежили.

Усі заходи до Дня Києва цього року відбуватимуться в онлайн форматі.
 
Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«В останню неділю травня Київ традиційно відзначає день народження міста. Цього року він припадає на 31 травня. Зазвичай в столиці відбувалися великі концерти, фестивалі їжі, ярмарки, «Пробіг під каштанами». Але, цього року такі масові заходи заборонені. І день Києва будемо святкувати в онлайн форматі. Зокрема, на телеканалі «Київ» будуть транслювати живі концерти відомих українських виконавців. Покажуть і програми про історію столиці та про те, чим вона живе сьогодні», – повідомив Кличко. 
Він зазначив, що готують сюрпризи і для користувачів соцмереж. Столичні колективи створюють святкові ролики, які оприлюднять на сторінках у соціальних мережах, на своїх Youtube-каналах та сайтах.

Традиційний «Пробіг під каштанами» – відбудеться теж в онлайн форматі. За всіх киян бігтимуть кілька людей. Вулиці перекривати не будуть. Організатори пропонують киянам приєднатися до благодійної акції і зробити грошовий внесок – 100 гривень. Кошти спрямують на потреби українських лікарів та медичних установ, – Центру дитячої кардіології, кардіохірургії МОЗ України та інших.

Стаття по темі: Як працюватимуть дитсадки в Києві після карантину: до чого готуватися батькам і вихователям

Також із 31 травня в місті почнуть працювати фонтани. Ознайомитися зі святковою програмою відзначення Дня Києва в новому форматі можна на офіційних сайтах КМДА та телеканалу «Київ». 

Також Кличко зазначив, що місто в цей день будуть посилено патрулювати наряди поліції та муніципальної варти. 

Раніше повідомлялося, що пляж «Веселка» буде розширено. Тут вже проводять підготовчі роботи до розширення зони купання та відпочинку. На сьогодні підготовлено опорний план розширення пляжу. Його підготувала група архітекторів на замовлення КП «Плесо». Незабаром, після тендеру на підрядні роботи, розпочнеться реконструкція. У зоні рекреації будуть: мощені доріжки, водопровідна мережа та фонтани з питною водою й для миття ніг, кабінки для переодягання, тіньові навіси, лави, урни. Підходи до води вимостять дерев’яними настилами і планують причал для байдарок.

Джерело