Реєстрація /

Кияни можуть оплатити житлово-комунальні послуги, спожиті у березні, онлайн

Можна оплатить онлайн.

В особистому кабінеті споживача оновилися рахунки для оплати житлово-комунальних послуг, спожитих у березні 2024 року. Швидко та безпечно оплатити послуги можна через особистий кабінет споживача або індивідуальний QR-код, надрукований на кожному паперовому рахунку-повідомленні. Оплатити комунальні послуги без комісії можна за допомогою «Картки киянина». Про це повідомляє комунальний концерн «Центр комунального сервісу» (ЦКС).

Для оплати через особистий кабінет споживача потрібно:

  • зайти в особистий кабінет споживача;
  • перейти до розділу «Мої об’єкти» та натиснути кнопку «Сплатити».

Якщо споживач не зареєстрований і не має особистого кабінету, потрібно:

  • створити обліковий запис в особистому кабінеті, додавши прізвище, ім’я та електронну адресу;
  • додати об’єкт (квартиру або кілька – для допомоги при оплаті родичам), використовуючи ключ авторизації з паперового рахунку-повідомлення;
  • вибрати зручний спосіб оплати та розрахуватись.

Для оплати через QR-код потрібно:

  • зісканувати код з паперового рахунку-повідомлення;
  • ввести номер телефону та електронну адресу;
  • натиснути «Сплатити».

Квитанція про оплату після онлайн-розрахунку надходить на електронну пошту та зберігається в особистому кабінеті.

Також на сайті ЦКС споживач завжди може дистанційно замовити дублікат рахунку-повідомлення і в разі необхідності роздрукувати.

Фахівці ЦКС зауважують, що оплатити спожиті житлово-комунальні послуги також можна за допомогою різних спеціальних платіжних платформ, зокрема мобільних застосунків фінансових установ і банків, а також через банківські каси та термінали.

У разі виникнення додаткових питань та необхідності більш детальної консультації споживачі можуть скористатися дистанційними каналами комунікації або звернутись до одного із сервісних центрів. 

Раніше повідомлялося, що Київщина продовжує нарощувати роботи з влаштування фортифікаційних споруд. Йде розвиток оборонних рубежів та ефективної системи інженерних загороджень. Вже встановлено близько 10 тис. бетонних пірамід, облаштовано протитанковий рів та інші невибухові загородження.

Джерело