Реєстрація /

Киянам нагадали вимоги пожежної безпеки під час використання газових пальників

Просять купити вогнегасники.

Міська влада закликає мешканців неухильно дотримуватися правил протипожежної безпеки в умовах відключення електрики, особливо у зв’язку із непоодинокими випадками необережного поводження з вогнем і газом.

Наголошуємо, що для захисту оселі від пожежі обов’язково запастися вогнегасником. І особливу увагу слід приділяти дітям: не дозволяти їм використовувати електроприлади та відкритий вогонь.

Нагадуємо містянам поради Державної служби України з надзвичайних ситуацій про те, як убезпечити себе та житло від пожежі під час використання газового пальника:

  • купуйте лише сертифіковану продукцію в ліцензованих точках продажу;
  • неухильно дотримуйтеся інструкції виробника та завжди перевіряйте цілісність балончика (за допомогою мильного розчину можна перевірити відсутність слідів витікання газу);
  • використовуйте винятково в житловому приміщенні, де є вентиляція;
  • тримайте балони подалі від сонячних променів та від дії високих температур;
  • не встановлюйте газовий пальник або туристичні плитки з газовими балонами на поверхні електроплит або інше обладнання, яке може нагріватися.

Варто зазначити, що, за інформацією ДСНС України, лише минулої доби в Україні через пожежі загинули 12 людей, постраждали – 10. Загалом 11 січня сталося 148 пожеж, із них 99 – у житловому секторі.

Як зазначили фахівці, ця статистика є результатом того, що громадяни не дотримуються важливих правил пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукцію для обігріву оселі та приготування їжі.

пальничка

Раніше повідомлялося, що видано більше 500 кредитів за програмою єОселя.

Джерело