Реєстрація /

Київській області хочуть повернути 80 гектарів землі, відданих під забудову


Подано позов до суду.

Прокуратура Київської області подала позов з вимогою визнати незаконним рішення Броварської міської ради про передачу в оренду землі площею майже 80 га і вартістю більше 40 млн. гривень. Земля була передана для багатоквартирної житлової забудови.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури Київської області.

Відведення земель відбулося з порушенням вимог земельного та водного законодавства, оскільки зазначені землі включають в себе мережу осушувальних каналів і озеро «Світлівщина», яке виконує функцію водозбору з території цього мікрорайону і через систему каналів направляє надлишки вод в річку Осинка.

Відзначається, що законом заборонено будівництво будь-яких споруд в прибережних захисних смугах навколо водойм.

Броварська місцева прокуратура звернулася з позовною заявою до Броварської міської ради і суспільства про визнання незаконним та скасування рішень міськради, а також визнання договорів оренди землі недійсними.

Стаття по темі: Де купити квартиру для здачі в Києві: 4 варіанти для інвестора

Раніше повідомлялося, що Верховний суд підтримав позицію прокуратури Київської області і відновив права держави на земельні ділянки  водного фонду в Бориспільському районі, які незаконно перебували у приватній власності громадян. У власність двом громадянам передали земельні ділянки площею 0,5 га на території Вішеньківської сільради Бориспільського району. Ця земля належала до земель водного фонду і перебувала в межах прибережної захисної смуги Канівського водосховища річки Дніпро, в тому числі частина них накладається на водне русло.

Джерело

Теґи