Реєстрація /

Київський міський пологовий будинок №3 допоможуть реконструювати європейські фахівці

Пологовий будинок знаходиться в жахливому стані.

Київський міський пологовий будинок №3 знаходиться в жахливому стані і потребує термінової реконструкції. Європейські фахівці обстежили основні відділення пологового будинку і констатували, що в таких умовах сучасні лікарі не працюють вже десятиліття. Вони пообіцяли взяти участь в розробці проекту по переобладнанню пологового будинку в перший в столиці перинатальний центр другого рівня.

Про це стало відомо з повідомлення головного лікаря пологового будинку Назарія Гички.

«Я їм показав наші операційні, відділення інтенсивної терапії новонароджених, відділення реанімації, відділення інтенсивної терапії для для жінок. Вони в шоці, тому що не розуміють, як лікарі тут працюють і як тут жінки народжують», – пише головний лікар.

Перш за все, європейських фахівців вразило, що в приміщеннях пологового будинку не працює вентиляція і не виконуються сучасні вимоги до стерильності приміщень в лікарнях.

З застарілого пологового будинку планують зробити перинатальний центр 2-го рівня з європейською якістю обслуговування. Гичка також повідомив, що європейські фахівці погодилися приєднатися до проектування нового перинатального центру.

Раніше повідомлялося, що корпуси Київської клінічної лікарні №7 відремонтують.

Джерело