Реєстрація /

Київ забезпечить всі навчальні заклади охороною, відеоспостереженням та тривожними кнопками


Гроші передбачені на ці заходи у бюджеті.

Постійна комісія Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту підтримала міську ініціативу щодо забезпечення загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів освіти фізичною охороною та камерами відео спостереження. Роботи проведуть за рахунок міського бюджету.

«Сьогодні в Києві вже встановлено більше двох тисяч камер у навчальних установах. Усі дитячі садки та школи міста обладнані відповідними системами. Дані з камер передаються до міського дата-центру. Доступ до відеоінформації мають і правоохоронні органи. Більше того зазначу, що зараз опрацьовується пілотний проект відео-нагляду в дитячих садочках, а саме – у групах та навчальних кімнатах. Доступ до цих даних матимуть батьки дітей, які перебувають у садочках для контролю за навчальним та виховним процесом», – зазначила голова постійної комісії Київради з питань освіти Ганна Старостенко.

Щодо фізичної охорони – на офіційній сторінці Департаменту освіти і науки КМДА розміщено запрошення до обговорення проекту .

«Хочу нагадати і за тривожні кнопки, які є теж невід’ємною частиною системи захисту наших навчальних закладів. Наразі ними забезпечені усі садки і майже усі школи», – додала вона.
 

Джерело