Реєстрація /

Київ вчиться у Німеччини реконструкції житлових будинків

Досвід Німеччини хочуть застосовувати у столиці.

Чиновники КМДА проводить у Берліні зустрічі з метою вивчення німецького досвіду санації багатоквартирних житлових будинків.

«Німеччина накопичила значний досвід комплексного оновлення панельних будинків та реконструкції прилеглої території. Ми обговорюємо всі варіанти – санацію із відселенням мешканців і без відселення, знесення і реконструкцію будівель, зниження висотності будинків, особливості роботи з мешканцями та залучення коштів на проведення ремонту», – зазначив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

Представники КМДА вивчають досвід Берліна із модернізації житлових будинків 1920–80-х років. Країна масово робила ремонт дахів, теплоізоляцію, заміну інженерних комунікацій та ліфтів, встановлювала регульовані системи опалення з індивідуальними лічильниками, ремонт підвалів та вентиляції тощо. У деяких випадках переплановувалися квартири, зносилися верхні поверхи для зменшення навантаження на фундамент, добудовувалися балкони, які не були передбачені старим проектом. 

Читайте також: Старий житловий фонд: що перешкоджає оновленню?

Інноваційний досвід німецьких колег буде вивчений для застосування найбільш вдалих та економічно обґрунтованих рішень у столиці України.
 

Джерело