Реєстрація /

Київ планує у наступні 5 років ввійти у ТОП-100 міст світу


Вже роблять певні кроки в цьому напрямку.

Мер Києва Віталій Кличко представив бачення того, яким буде Київ у найближчому майбутньому. Зокрема, столична влада працює над тим, аби через 5 років Київ увійшов до ТОП-100 міст світу. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко 

«Світ сьогодні стрімко змінюється. І тенденція така, що майбутнє – не за супердержавами чи об’єднаннями країн, а за мегаполісами. Більше 4 мільярдів людей живуть сьогодні у великих мегаполісах і маленьких містах. Через 25 років у містах, за прогнозами, будуть жити вже 7 мільярдів людей. Мегаполіси стануть в авангарді розвитку. Вони будуть магнітами, що притягують найкращі таланти і найбільші ресурси», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера, щоб успішно конкурувати з мегаполісами світового рівня, Києву потрібно робити великі зусилля вже сьогодні.

Він зауважив, що Київ має стати зеленим містом – як, наприклад, Відень. Культурним і туристичним містом – як Рим. Зручним для мешканців – як Копенгаген. Романтичним – як Париж. Бізнес у столиці має бути розвинутим, як в Лондоні. Для цього міська влада працюватиме у таких ключових напрямках розвитку: транспортна система, соціальна інфраструктура, реновація застарілої забудови та екологія.

«Транспортна система має функціонувати за принципом: «через все місто – за одну годину». Що вже зроблено для реалізації цього підходу? Ми оновлюємо дорожню інфраструктуру, мости і шляхопроводи, в ремонт яких не вкладали коштів десятиліттями. У Києві 1667 км доріг. Майже тисячу кілометрів із них ми відремонтували. Ми добудуємо Подільсько-Воскресенський мостовий перехід. – Проект, який не можуть реалізувати в столиці вже понад 20 років! Розпочали оновлення й інших мостів через Дніпро, будівництво транспортних розв’язок та перехоплюючих паркінгів на в’їздах до міста. Триває облаштування велосипедних доріжок», – наголосив Віталій Кличко.

Він зауважив, що пріоритетом для столичної влади є розвиток громадського транспорту. Так, до кінця наступного року, планується завершити будівництво двох нових станцій метро на Виноградар. А після запуску автомобільного сполучення через Подільсько-Воскресенський міст – розпочати будівництво лінії метрополітену на Троєщину – 5 станцій.

«Наше завдання – створити комфортні умови для проживання в столиці. А це, зокрема, – розвинена соціальна інфраструктура. Тому ми будемо запроваджувати принцип: всі переваги центра міста – у кожному районі столиці. І ми вже встигли немало для цього зробити: за останні 4 роки побудували та оновили 28 дитячих садочків та 7 шкіл. Відремонтували понад 40 відділень у медзакладах та 4 пологових будинки», – розповів мер Києва.

Значно зменшили і чергу в дитячі садочки – на 12,5 тисяч. І вже найближчими роками її взагалі не повинно бути.

Розміщення новобудов буде плануватися тільки комплексно – з одночасним будівництвом дитячих садків та шкіл, об’єктів соціальної інфраструктури, скверів та автопарковок.

Читайте також: Найдешевші квартири в Києві в 2020 році: який бюджет на покупку та безпека угоди

Раніше повідомлялося, що відновили рух мостом.

Рух якого транспорту відновили на Шулявському мосту

- відновлено рух тролейбусів маршрутів №№ 22, 27, 30, 42 за постійними схемами.
- маршрут № 22: «Вулиця Ольжича – Міжнародний аеропорт «Київ» («Жуляни»)»;
- маршрут № 27: «Станція метро «Почайна» - залізнична станція «Київ - Волинський»;
- маршрут № 30: «Вулиця Милославська – вулиця Кадетський Гай»;
- маршрут № 42: «Станція метро «Либідська» – вулиця Дегтярівська».

Рух тролейбусів маршрутів №№ 21К, 22К, 27К, 27А, 30К, 42Д та автобусів № 27ТР закривається.

Також у рамках підготовки до нового навчального року 2020-2021 комунальні підприємства дорожньо-транспортної галузі столиці реалізують проєкт «Безпечна дорога до школи», який має на меті покращення інфраструктури та стану безпеки дорожнього руху біля навчальних закладів Києва.

Джерело