Реєстрація /

Київ підпише меморандум з інвесторами для вирішення питань добудови об'єктів «Укрбуду» та «Київміськбуду»

Першочергово запускатимуть об’єкти найвищої готовності.

Мер Києва Віталій Кличко поспілкувався з ініціативною групою інвесторів недобудованих об’єктів «Укрбуду» та «Київміськбуду», які вийшли на мітинг під стіни КМДА.

Після зустрічі з ініціативною групою Київський міський голова вийшов до мітингувальників і розповів про домовленості, яких було досягнуто.

«Спільно з ініціативною групою від інвесторів ми домовились найближчим часом підписати меморандум та затвердити дорожню карту для вирішення питань добудови об’єктів «Укрбуду» та «Київміськбуду». До кінця року ми маємо визначити механізм фінансування, щоб наступного року роботи вже розпочалися . Зараз триває підготовка низки рішень, щоб винести їх на розгляд Київської міської ради», – розповів Віталій Кличко.

Він додав, що після того, як будуть виділені гроші, першочергово запускатимуть об’єкти найвищої готовності. Попри складну економічну ситуацію та нестачу робочих рук, місто намагається зробити все, щоб питання людей вирішилися.

Нагадаємо, що держава в особі Кабінету Міністрів взяла на себе зобов’язання профінансувати добудову об’єктів «Укрбуду». Зокрема, коли «Київміськбуд» погодився добудувати об’єкти «Укрбуду». Проте наразі коштів Уряд так і не виділив.

Раніше повідомлялося, що вакантність на офісну нерухомість у столиці все ще не вийшла на довоєнний рівень.

Джерело