Реєстрація /

Киянці нарахували за опалення 4-кімнатної квартири 53 тисячі гривень

Така сума вийшла за місяць.

Мешканка багатоповерхівки у Києві отримала платіжку за опалення за січень 2020 року на суму майже 53 тисячі гривень.

Про це повідомляється на офіційній сторінці КП «Київтеплоенерго».

При цьому нарахування не є помилковим.

У киянки 4-кімнатна квартира з опалювальною площею 127,3 кв м.

Причиною такого нарахування у «Київтеплоенерго» називають те, що квартира виявилась єдиною із 177 квартир, в якій не встановлено квартирний лічильник опалення. Інші квартири у багатоповерхівці такі лічильники мають.

«Мешканці квартир з лічильниками опалення оплачують лише спожите тепло за показаннями своїх лічильників та опалення місць загального користування. А різниця, що утворюється між показаннями загальнобудинкового лічильника та сумарними показаннями усіх індивідуальних, нараховується мешканцям без індивідуального лічильника», – йдеться у повідомленні.

У компанії наголошують, що сума нарахована за методикою, що діє для будинків, де є технічна можливість встановити квартирні лічильники опалення.

«Одна квартира не повинна й не може оплачувати різницю між будинковим і квартирними лічильниками. І це проблема не лише Київтеплоенерго і його клієнтів, така ж ситуація і в інших містах. Причина полягає у недосконалості нормативної бази, зокрема Постанови Кабміну №630, вимог якої дотримуються теплопостачальники. Існуюча методика працює, коли 50-70% квартир обладнані індивідуальними лічильниками. Коли оснащення індивідуальними приладами обліку в будинку перевищує 70%, але не досягає 100%, такий алгоритм дає збій», – кажуть в компанії.

Компанія буде звертатися до уряду і профільного міністерства з ініціативою створення альтернативної методики проведення нарахувань для будинків, де більше ніж 70% квартир обладнані індивідуальними приладами обліку.

Киянці пообіцяли переглянути нарахування.

платежка

Стаття по темі: Реструктуризація боргу за комунальні послуги: покрокова інструкція

Раніше повідомлялося, що у Києві субсидію отримує 162 тис. 197 родин. Рівень розрахунків за надані комунальні послуги становить 75%. Для початкового періоду це достатньо високий рівень розрахунку.

Джерело