Реєстрація /

Киянам розповіли, як економити електроенергію при підзарядці гаджетів

Комунальники надали поради.

Киянам розповіли, як економити електроенергію, користуючись гаджетами. За словами комунальників, технічні описи та інструкції, які виробники справно вкладають у коробки новеньких пристроїв, так і залишаються не прочитаними. Бо ж користування гаджетами не є чимось новим для кожного з нас.

Спеціалісти YASNO радить дотримуватись простих порад:
•    використовуйте оригінальний зарядний пристрій до кожного гаджету; 
•    не залишайте надовго гаджет повністю розрядженим;
•    підзаряджайте пристрій, коли залишається не більше 20% заряду (чим більше циклів заряду, тим ресурc зарядки та його ефективність швидше знижуються);
•    не залишайте пристрій підключеним до електромережі після 100% зарядки (це може призвести до перегрівання і зменшення ресурсу акумулятора і додаткової витрати електроенергії);
•    якщо вам потрібно швидко зарядити гаджет, краще ним не користуйтесь в цей час або переведіть у режим «у літаку».

Одним із дієвих способів, який дозволить сплачувати вдвічі менше за електроенергію є встановлення двозонного лічильника, що входить до набору Розумний Watt.

Якщо перенести заряджання гаджетів на період з 23:00 до 7:00, то це дозволить сплачувати вдвічі менше за електроенергію, що споживається вночі.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяли зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що депутати Київради затвердили Міську цільову програму зовнішнього освітлення Києва на період 2019-2022 роки. У Дарницькому, Голосіївському, Дніпровському та Солом’янському районах замінюють зовнішнє освітлення цього року. Тут також лінії електромереж потребують замін та оновлення, а зовнішнє освітлення прибудинкових територій за деякими адресами взагалі відсутнє.

Крім того, в Україні прийняли нову ДБН «Природне та штучне освітлення», яка  говорить про те, що у житлових кварталах необхідно враховувати, що прилади зовнішнього освітлення повинні естетично поєднуватися з просторовою структурою та історичною забудовою. Це стосується форми і пропорцій світильників, кронштейнів і опор, висоти установки освітлення.

Джерело