Реєстрація /

Хід будівництва житлового комплексу Great у жовтні 2021 року

У житловому комплексі Great, який зводиться в Дарницькому районі Києва компаніями IB Alliance та РІЕЛ, активно тривають будівельні роботи.

Перші три будинки вже введено в експлуатацію – у вересні вони отримали відповідні сертифікати готовності. Тим часом, на завершальний етап виходять роботи у четвертому, п’ятому та шостому будинках житлового комплексу.

Зокрема, в них вже завершено будівництво монолітних каркасів, влаштування сходових маршів та кладку стін. Наразі майже виконано влаштування покрівель – на 97% у четвертому та п’ятому і на 90% у шостому будинку. Добігає кінця монтаж склопакетів – рівень готовності складає 90%, 85% і 91%.

У четвертому та п’ятому будинках на 70% завершено утеплення та фарбування фасадів, на 95% змонтовано ліфтове обладнання, на 45% виконаний монтаж комунікацій. Внутрішні штукатурні роботи у двох будинках готові на 75% і 85%, влаштування стяжки підлог – на 90% і 80%. Активно триває оздоблення місць загального користування – процес завершений на 40% і 45% відповідно.

В шостому будинку наполовину виконані фасадні роботи та монтаж ліфтів. Стяжка підлог готова на 80%, прокладення комунікацій – на 70%. Ведуться внутрішні штукатурні роботи та оздоблення місць загального користування – виконано вже 30% і 15% відповідно.

Водночас, завершилися монолітні роботи та монтаж сходів і в дев’ятому будинку ЖК Great. Також в ньому на три чверті готова цегляна кладка стін та на 30% встановлені склопакети. На 20% облаштовано стяжку підлог, на 10% змонтовані внутрішні мережі. Розпочато влаштування даху будівлі.

Ще у чотирьох будинках житлового комплексу монолітно-каркасні роботи продовжуються. Так, у дванадцятому вони виконані на 80%, у десятому та тринадцятому – на 60%, в одинадцятому, де раніше повністю закінчили пальові роботи – на 10%.

У дванадцятому та тринадцятому будинках на 70% і 50% завершено монтаж сходових маршів і майданчиків, на 45% і 17% – кладку стін. Аналогічні види робіт на 10% виконано в десятому будинку.

У восьмому будинку ЖК Great повністю закінчено пальові роботи. У сьомому облаштування паль триває – змонтовані 35%.

Крім того, добігли кінця фундаментні роботи під офісним комплексом на території Great. Триває зведення монолітного каркасу будівлі – він завершений на 20%.

Great – це спільний проект забудовників IB Alliance та РІЕЛ, який передбачає будівництво багатофункціонального житлового комплексу комфорт-класу з 13 будинків на березі Дніпра, об’єднаних власною розвиненою інфраструктурою. Для мешканців запланований великий парк з ландшафтним дизайном, зонами відпочинку і прогулянковими алеями, велодоріжки, дитячі та спортивні майданчики. Запроектований двоповерховий торговельно-офісний комплекс та торговельно-сервісні об’єкти на перших поверхах. Передбачений власний дитсадок, початкова школа, міні-стадіон зі спортивною зоною, триповерховий офісний центр із окремим паркінгом. Для автовласників також запланований наземний і великий підземний паркінг із зарядками для електромобілів.

Актуальні акції, новини будівництва та переваги житлового комплексу ви можете дізнатися з нашого каналу в Telegram – за посиланням.

Джерело