Реєстрація /

Інвестори проблемних недобудов отримають алгоритм вирішення питань

КМДА розробила відповідний документ.

Київська міськдержадміністрація розробила план введення в експлуатацію недобудованих об'єктів.

Як повідомили в прес-службі КМДА, механізм носить назву «Алгоритм дій фізичних осіб-інвесторів будівництва, які придбали квартири в недобудованих будинках». Документ включає одинадцять пунктів, які допоможуть вкладникам будинків, з різних причин не прийнятих комісією або недобудованих, узаконити свої квартири або домогтися компенсації.

Алгоритм передбачає об'єднання постраждалих вкладників в кооперативні товариства або ОСББ з реєстрацією створених юридичних осіб в райадміністрації. Потім, в залежності від проблеми, РДА і вкладники разом вирішують її. Зокрема, при питанні із завершенням будівельних робіт в недобудованому об'єкті сторони запитують нову експертизу та приймають рішення з приводу вибору нового підрядника та способів дофінансування будівництва.

У веденні КМДА залишаються питання оформлення земельних ділянок, включення таких об'єктів в розробку ДПТ, видачі містобудівних умов, проектної документації на нового замовника. Після отримання результатів експертизи муніципальна влада переукладає договори та оформлює техумови від усіх інфраструктурних служб.

«Відомство гарантує інвесторам недобудованих житлових об'єктів постійну допомогу у врегулюванні виникаючих проблем і в найближчі роки намагатиметься узаконити більшість добудованих, але маючих технічні проблеми об'єктів», – відзначили в КМДА.

Раніше повідомлялося, що у 2017 році забудовники продавали в середньому по тисячі квартир на місяць

Джерело

Теґи