Реєстрація /

Індекс самопочуття ритейлу знизився

За останні 2 роки травень 2024 р. став рекордним за тривалістю вимушеного простою.

Індекс самопочуття рітейлу (RWBI) у травні 2024 року на тлі настання російських військ у Харківській області, суттєвого збільшення кількості тривог порівняно з минулим місяцем та нових ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури України продемонстрував зниження на 1 пункт і склав 28,7 пункту. Про це повідомляє Українська Рада Торгових Центрів.

Значення RWBI рік тому, у травні 2023 р., становило 28,6 пункту. Нагадаємо, що за останні 2 роки травень 2024 р. став рекордним за тривалістю вимушеного простою: середньозважений час простою торговельного центру лише через повітряні тривоги становив 4,5 робочих днів.

Індекс самопочуття рітейлу (Retail Well-Being Index – скорочений RWBI) розроблено у 2020 р. Українською Радою Торгових Центрів, яка дозволяє в динаміці відстежувати рівень самопочуття рітейлу, враховуючи такі показники, як відвідуваність торгових центрів, вакантність площ у ТЦ та рівень. У пілотному режимі RWBI відстежується із серпня 2021 року.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Даніло Гетьманцев за даними держслужби статистики.

У регіональному розрізі лідерами із закінченого домобудування залишаються Київська область та Київ, на частку яких припадає 32% введеного в експлуатацію житла, а також області на західній частині України з часткою 40%. Найменший показник у регіонах з активними бойовими діями та наближеними до фронту: Донецькою, Херсонською, Миколаївською областями.

Джерело