Реєстрація /

Харківське шосе перекрили люди, яким відімкнули воду і світло

Протестують мешканці будинків, які належним чином не ввів в експлуатацію Войцеховський.

З вечора 2 серпня одну з головних транспортних артерій лівобережної частини Києва – Харківське шосе (поблизу Інституту Хімії) перекрили мешканці кількох будинків, які збудував скандальний забудовник Войцеховський, але, як належить, не ввів в експлуатацію. Перекрито рух всіх видів транспорту, в тому числі, трамваїв. Пропускають протестувальники лише карети швидкої допомоги.

Спонукало приблизно сотню мешканців 8 житлових комплексів («Стародарницький», «Нова хвиля», «Родинний затишок» і «Флагман») до таких радикальних дій те, що у їх будинках з 31 липня відімкнули водопостачання та електроенергію.

Як зазначають владоможці, будівлі відімкнули від комунікацій з двох причин – неналежно виконані технічні умови для підключення у будинках, а також через велику заборгованість мешканців.

«Київенерго» не може підключити світло і ввести в експлуатацію без технічних умов. У тих умовах, в яких будинок залишив забудовник, будинок не може отримати технічні умови, бо це небезпечно. Але попри це досі мешканці мали світло і воду, але мали і борги. Борг їм реструктуризували, але люди його не сплачують. Ми ідемо назустріч людям, але тих домовленостей, про які вони самі просять, вони ж самі і не дотримуються», – розповіла Юлія Грамотна, прес-секретар заступника голови КМДА.

За словами начальника управління житлово-комунальної політики КМДА Олександра Малихіна, борг по восьми будинках складає 3 млн. 100 тисяч гривень.

Натомість протестувальники стверджують, що оплачують послуги справно (по будівельному тарифу) і що вони хочуть заключити індивідуальні договори, але цього, начебто, не хоче «Київенерго».

Очікується, що сьогодні має відбутися зустріч представників столичної влади і «Київенерго» з мітингувальниками, на якій, можливо, вдастся дійти згоди і розуміння, як вийти з конфліктної ситуації.

Раніше повідомлялося, що експерти не бачать можливостей для швидкого вирішення проблем з об’єктами Войцеховського.

Джерело