Реєстрація /

Фонд енергоефективності може запрацювати вже за кілька місяців

Закон вже прийняли.

Фонд енергоефективності, закон про який нещодавно підписав Президент України, зможе запрацювати за декілька місяців. Для цього потрібно підготувати нормативну базу, прийняти підзаконні акти, а також створити кілька IT-систем, які забезпечать його роботу. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Одна база даних міститиме відкриту інформацію про те, які будинки скористалися послугами Фонду, які роботи були там зроблені, і на скільки в результаті цих заходів скоротилося споживання енергії. На основі цих даних Фонд зможе розробити стандартні рекомендації і їх можна буде застосовувати для інших будівель. Друга база даних – реєстр виданих сертифікатів енергоефективності. У цій базі буде міститися інформація про аудиторів, які проводили сертифікацію», – повідомив Зубко.

Ще одна система має забезпечити комунікацію між замовниками та виконавцями робіт з підвищення енергоефективності. Така платформа дозволить створити конкурентний ринок послуг, що позитивно позначиться на їх якості та вартості.

«Щоб не починати роботу з нуля, плануємо створити такий ринковий майданчик на базі системи «Prozorro. Продажі», який добре себе зарекомендував в сфері продажу держмайна», підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що Президент підписав закони про енергоефективність.

Джерело