Реєстрація /

Фінляндія допоможе Україні позбутися сміття

Фінляндія переробляє 99% сміття.

Україна поглибить співробітництво з Фінляндією у напрямі поводження з побутовими відходами. Відтак лише 1% відходів у Фінляндії потрапляє на сміттєзвалища, переважна частина ж — переробляється. Це результат взаємодії центральної та місцевої влади, а також обізнаності громадян країни. Переймати цей досвід планує й Україна — про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндської Республіки в Україні Пяйві Лайне.

«Фінляндія — країна, яка демонструє високі стандарти екологічного поводження з відходами. Практично всі громадяни цієї країни сортують сміття. У результаті 99% побутових відходів переробляється. Цей досвід буде корисним для України. Так, подібний процес вже триває у громадах — у 1725 населених пунктах нашої держави впроваджено роздільне збирання побутових відходів. Але необхідно масштабувати цей напрям та впроваджувати в країні корисні практики міжнародних партнерів», — підкреслив Міністр Олексій Чернишов.

Зазначимо, завдяки реалізації роздільного збирання сміття у 2020 році в Україні перероблено та утилізовано близько 6,3% побутових відходів.

«Фінляндія готова ділитися досвідом і допомагати українським громадам реалізовувати проєкти з перероблення відходів. До того ж у нас є підприємства, які сміття переробляють в енергію. Таким комплексним методом ми покращуємо екологію нашої країни», — зазначила Посол Фінляндії Пяйві Лайне.

Стаття по темі: Земельний податок в 2021 році: коли і скільки сплачувати власникам землі

Раніше киянам розказали, що вже зробили на Подільському мосту.

Джерело