Реєстрація /

До кінця року реконструюють 20 км електромереж, що ведуть до «хрущовок» та «сталінок» у Києві

Покращиться живлення будинків.

За останні 6 років енергетики відновили близько 100 км кабельних мереж, що живлять будинки. Ще 150 кабельних ліній 0,4 кВ, а це додатково 20 км, реконструюють до кінця року.

Про це повідомили у прес-службі ДТЕК Київські електромережі.

У районах старої забудови такі лінії не мають резервних схем підключення, а їх проектна потужність не витримує сучасних навантажень. За радянськими нормативами кожна квартира мала споживати до 3 кіловат потужності. А нині лише електрочайник потребує 2 кіловати. Тому кабельні мережі рекоснтруюють.

«Щороку ми повністю відновлюємо більше 100 кабельних ліній, що живлять будинки старої забудови. Насамперед ті, що підходять до «хрущовок» та «сталінок». Завдяки цьому значно зменшуємо кількість аварій. Там, де лінії вже замінили, їх менше в 10, а то і 100 разів», – прокоментував Маріс Куніцкіс, генеральний директор ДТЕК Київські електромережі.

За шість років ДТЕК Київські електромережі повністю реконструював майже 800 кабельних мереж 0,4 кВ, що живлять старі будинки. Якість електропостачання підвищилась для більше 250 тис. мешканців. 

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії 

Раніше комунальники столиці надали поради містянам, як економити на електроенергії, користуючись кондиціонером.

Джерело