Реєстрація /

ДІАМ перевірила будівництво на вулиці Микільсько-Слобідська 7-9 у Києві

Виявили порушення.

За результатами перевірки головними інспекторами ДІАМ було складено акт перевірки, протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності та винесено приписи, в тому числі про зупинення підготовчих та будівельних робіт.

За результатами позапланової перевірки об’єкта будівництва було встановлено наступні порушення містобудівного законодавства:

- розрахункова щільність населення втричі перевищує допустиму;

- проєктом не передбачено необхідну кількість машиномісць та ін.

Зауважимо, що приписи ДІАМ є обов'язковими до виконання.

У разі систематичного (два і більше разів підряд) невиконання вимог приписів посадових осіб органів державного архітектурно-будівельного контролю ДІАМ звертається до суду із позовом про припинення права на виконання підготовчих або будівельних робіт.

Крім того, повідомляється, що ДІАМ в порядку державного архітектурно-будівельного нагляду буде проведено перевірку законності рішень у сфері містобудівної діяльності щодо видачі Департаментом містобудування та архітектури КМДА містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки. У разі виявлення за результатами перевірки порушень містобудівного законодавства, ДІАМ може звертатися до суду з вимогою про скасування містобудівних умов та обмежень.

Стаття по темі: Оренда квартири в Києві: як не стати жертвою шахраїв і що робити, якщо таке сталося

Раніше повідомлялося, що Україні стануть енергоефективними 1000 громадських будівель.

Джерело