Реєстрація /

ДФС радить киянам звірити данні при оплаті податку на землю

Просять звернутися до інспекторів.

Столичні податківці радять киянам, які мають сплатити податок за землю, провести звірку даних щодо своєї земельної ділянки. Для цього потрібно звертатися до контролюючого органу за місцем знаходження ділянки з письмовою заявою.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у м. Києві.

«У разі виникнення питань щодо нарахованих сум по платі за землю з фізичних осіб, платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних», – йдеться у повідомленні.

ДФС нагадує, що звірку даних можна провести щодо:

  • розміру площі земельної ділянки, що перебуває у власності та/або користуванні платника податку;
  • права на користування пільгою із сплати податку;
  • розміру ставки податку;
  • нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними платника податку, які він надав на підставі оригіналів документів, протягом 10 робочих днів має проводитися перерахунок суми податку.
Після цього контролюючий орган вручає платнику нове податкове повідомлення – рішення (ППР), а попереднє ППР вважається скасованим/відкликаним.

Для проведення звірки платникам необхідно мати при собі оригінали документів, що підтверджують право на землю, право на користування пільгами тощо.

Раніше повідомлялося, що відкрити ринок землі в Україні планують уже наступного року, провівши до кінця 2019 року земельну реформу.

Джерело

Теґи