Реєстрація /

Державі хочуть повернути будівлю вартістю 117 мільйонів гривень

Прокуратура подала позов до суду.

Прокуратура Києва подала позов до Господарського суду столиці з вимогою повернути державі об'єкт нерухомості, вартістю майже 117 млн. грн. на вул. Івана Гонти.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури Києва.

Приміщення, площею понад 4 тис. кв. м, в нежилому будинку відносилося до державної власності, що не підлягає приватизації. Довгий час зазначеним майном користувалося Державне підприємство спеціалізованих ремонтно-будівельних та монтажно-налагоджувальних робіт «Київкомунекологія».

У 2017 році, незважаючи на встановлену заборону на відчуження цього об'єкта, право власності на приміщення було зареєстровано за приватним підприємством «Дартс» на підставі договору купівлі-продажу від 10.11.2003.
Прокуратура Києва з'ясувала, що Фонд державного майна згоду на відчуження зазначеного приміщення не давав, аукціон з продажу цього майна не проводився, а договір купівлі-продажу від 10.11.2003 взагалі не укладався.

Стаття по темі: Шахраї і Держреєстр нерухомості: як захистити свою власність?

У зв'язку з цим, прокуратура столиці звернулася до суду з вимогою визнати недійсним договір купівлі-продажу нерухомого майна та скасувати державну реєстрацію права власності приватного підприємства на спірне майно.

Раніше повідомлялося, що найближчим часом вирішать долю об’єктів нерухомості, які заважають будівництву ВКАД навколо Києва.

Джерело