Реєстрація /

Декілька забудовників планують допомогти із добудовою об’єктів Войцеховського

Виконуватимуть функцію замовника.

Комунальні підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ» та КП «Спецжитлофонд» опрацюють питання щодо залучення до виконання функцій замовника з добудови низки проблемних об’єктів незавершеного будівництва (так званих будинків Войцеховського).

Зокрема, йдеться про такі об’єкти:
•    у Дніпровському районі – ЖК «Флагман», «Нова хвиля», «Родинний затишок», «Стародарницький», «Лего Хаус»;
•    у Голосіївському районі – ЖК «Деміївський квартал»;
•    у Дарницькому районі – ЖК «Східна брама».

Місто допомагає постраждалим інвесторам у пошуку компаній, які зможуть завершити будівництво об’єктів. Інвестори вже пройшли етап погодження документації та отримання дозволів, а також мають на об’єктах вільні площі для продажу та фінансування завершення будівництва.

На етапі пошуку компанії, яка візьме на себе функції замовника будівництва, інвестори часто стикаються з низькою зацікавленістю з боку будівельних підприємств та після Войцеховського не мають довіри до комерційних забудовників. Саме тому місто вивчає можливість залучення комунальних підприємств для допомоги інвесторам.

Стаття по темі: Зміни законодавства в сфері нерухомості: що треба знати для укладання угоди купівлі-продажу в Україні

Раніше повідомлялося, що будівельна галузь увійшла в трійку лідерів серед сфер та видів діяльності, в які було вкладено найбільше капітальних інвестицій за підсумками минулого року. У трійку найбільших за об’ємами інвестицій галузей України в 2018 році також увійшли промисловість і сільське господарство.

Джерело