Реєстрація /

Чи повернуть пільговий проїзд у Києві буде вирішувати Кабмін


КМДА подала звернення.

Питання надання пільгового проїзду в громадському транспорті має вирішити Кабінет Міністрів.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

З 1 липня столиця вимушено змінює умови надання пільгового проїзду в громадському транспорті через недоотримання компенсації за ці пільги з державного бюджету.

Зокрема планується, що проїзд пільгових категорій громадян, які не зареєстровані в Києві, але мають право пільгового проїзду міським громадським транспортом, буде здійснюватися на загальних підставах. За умови реєстрації електронного квитка. Відшкодування ж витрат на проїзд здійснюватимуть органи соціального захисту населення за місцем реєстрації людини. У тому числі і ветеранам АТО.

Пасажири ж, які мають пільги і зареєстровані в Києві, і надалі користуватимуться громадським транспортом за рахунок міського бюджету – за карткою киянина.

Віталій Кличко наголосив, що місто неодноразово зверталося до уряду врегулювати питання компенсації комунальним перевізникам плати за проїзд пільгових категорій, визначених державою. Крім того, влада Києва звернулася до обласних, міських, селищних та сільських рад із проханням вирішити питання компенсації за проїзд представників їхніх громад, що мають пільги.

Що потрібно робити пільговикам, які не зареєстровані в Києві, щоб отримати компенсацію

  1. Придбати квиток в будь-який зручний спосіб та скористуватися ним в громадському транспорті.
  2. Зберегти квиток у разі придбання паперового QR-коду або чек на сплату проїзду, чи банківську виписку у разі сплати банківської карткою.
  3. Звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації для компенсації витрат на проїзд.

Стаття по темі: Як буде працювати метро Києва після карантину: всі засоби та умови оплати проїзду

Джерело