Реєстрація /

Будівництво багатофункціонального комплексу на Поштовій площі та створення музею йдуть за планом

Роботи не зупиняли.

Роботи зі створення музею на Поштовій площі та будівництво багатофункціонального комплексу на площі тривають за планом. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко.

Раніше громадськість підписала петицію, в якій вимагає продовжити створення музею.

«Роботи щодо збереження, дослідження, консервації та музеєфікації ділянки прибережного кварталу XI-XII століття здійснюються за планом. Фінансування в розмірі 27 млн. грн. місто виділило. Однак для підготовки якісної методики консервації ділянки та детальної концепції майбутнього музею археологам потрібен час. Цей фактор треба враховувати», – зазначив заступник голови КМДА.

Водночас, за його словами, на Поштовій площі є певні складнощі, але вони мають технічний характер і жодним чином не вплинуть на кінцевий результат – створення музею.

«Існують тактичні питання з дотримання відповідного балансу між будівельними роботами та роботами археологічними, метою яких є збереження культурної спадщини. Ці питання вирішуються у робочому порядку. Замовник робіт та інвестор спільно напрацьовують технічні рішення, які забезпечать повноцінне проведення археологічних досліджень», – сказав Спасибко.

Раніше повідомлялося, що влада планує повернути Гостинний двір і зробити в ньому музей.

Джерело