Реєстрація /

Будинок на вулиці Алматинській залишили без електрики через борги

Поки світла немає у місцях загального користування.

Через відсутність договору на постачання електричної енергії у житловому будинку на вул. Алматинській, 109-В  наразі відсутнє електропостачання місць загального користування – в коридорах, на сходових клітинах тощо.

Компанія, що здійснює управління будинком (ТОВ «Контініум») повинна негайно звірити обсяги заборгованості за електричну енергію, забезпечити погашення боргу та укласти угоду на електропостачання з ПрАТ «ДТЕК «Київські електромережі». Лише за таких умов електропостачання буде відновлено. Про це повідомили в Департаменті житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

ТОВ приєднався до публічного договору про надання послуг з розподілу електричної енергії, але не уклав договір про постачання електричної енергії. У зв’язку із цим постачання електричної енергії товариству з 25.02.2020 року здійснювалося Постачальником «останньої надії» (далі – ПОН). Згідно з чинним законодавством, ПОН постачає електроенергію споживачу не більше 90 днів.

Якщо споживач за цей час не уклав договір із новим електропостачальником, розподіл та постачання електричної енергії такому споживачу припиняється. 

Відновлення електропостачання можливе за умови звіряння нарахувань та оплати боргу.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело