Реєстрація /

Боржників за комунальні послуги в Києві викличуть до суду

Борги попросять погасити.

Близько 5% споживачів Києва істотно заборгували за всіма видами компослуг. За деякими особовими рахунками борги сягають сотень тисяч гривень.

Про це розповів генеральний директор комунального концерну «Центр комунального сервісу» Андрій Щербина.

За його словами, близько 50 тис. особових рахунків вважаються боржниками, а деякі громадяни відмовляються від договору реструктуризації суми боргу.

За офіційними даними, на сьогоднішній день в столиці рівень розрахунку за спожиті послуги складає 80%. Практика свідчить про те, що найбільш сумлінними платниками є пенсіонери і одержувачі інших пільг.
Разом з тим, орієнтовно 5% споживачів не розраховуються за спожите взагалі і на них припадає 60% від суми заборгованості киян.

Стаття по темі: Види шахрайства під час продажу квартири: як не стати жертвою аферистів

Щербина додав, що саме з цими боржниками зараз вирішується питання врегулювання питання заборгованості шляхом реструктуризації. Для того, щоб оформити відповідний договір, громадян закликають звернутися в «Центр комунального сервісу» і вибрати оптимальний термін погашення боргів.

За його словами, якщо людина не реагує на повідомлення, заклики оплатити спожиті послуги, свідомо накопичує борги, не звертається за допомогою, наприклад, то справу можуть передати до суду. А вже за рішенням суду на боржника накладають санкції – від заборони виїзду за кордон до арешту рухомого та нерухомого майна.

Раніше повідомлялося, що Нацкомфінпослуг попереджає про новий вид фінансового шахрайства з переказом коштів на карткові рахунки фейкових компаній.

Джерело