Реєстрація /

болонську набережну реконструюють в сучасний суспільний простір

Планується побудувати п'ять мостів і кільцевий веломаршрут.

Громадськості представлений проект реконструкції столичної Оболонської набережної. Після реконструкції на набережній з'являться велосипедні доріжки, спортивні майданчики та суспільний простір.

«Проект реконструкції набережної передбачає створення закільцьованого маршруту довжиною в 14 км з велосипедними і пішохідними доріжками. Пролягатиме він від Оболонської набережної по вулиці Прирічній через острови, які пропонують з'єднати мостами», – йдеться в повідомленні КМДА.

Відзначається, що уздовж маршруту буде проведено благоустрій, побудовані туалети, з'являться нові спортивні майданчики, велосипедні парковки, пандуси та суспільні простори. Крім того, передбачається проведення облаштування північної частини вулиці Прирічної.

Згідно проекту, острова з'єднають п'ять мостів: між Оболонською набережною і островом Оболонська коса; від Оболонської коси через півострів до коси Собаче Гирло; над колектором дощових стоків; між пляжною зоною на вулиці Прирічній і островом Вербним.

Відомо, що після проходження експертизи буде визначена вартість реконструкції та почнеться розробка робочого проекту та документації. В цьому році, згідно з програмою соціально-економічного розвитку Києва, на ці роботи передбачається виділити ще 1 млн. гривень.

Джерело