Реєстрація /

Як дитсадки у Києві готують до відкриття після карантину (відео)

Дотримуватимуться правил безпеки.

Столичні дитсадки, що зможуть працювати з 1 червня, готуються до відкриття і роботи в нових умовах.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«З першого червня – з дотриманням санітарних норм та суворих вимог – почнуть працювати дитячі садочки в столиці. Сьогодні заклади готуються до роботи в нових умовах. Аби перебування у садочках було безпечним для дітей, місто затвердило рекомендації щодо роботи закладів», – сказав Віталій Кличко.

Так, за словами мера, щодня вранці всім працівникам та дітям на вході повинні вимірювати температуру.

«Тих, у кого вона вища за 37,2°C – не допускають у заклад. Батьки, які приводять дитину в садок, повинні бути в масках. Усі комунальні садки забезпечені антисептиками. Діти будуть користуватися ними виключно під наглядом вихователів. У закладах заборонене використання: багаторазових рушників, м’яких іграшок, килимів з довгим ворсом. А також і працівники, і діти в приміщенні повинні перебувати тільки в змінному взутті», – наголосив Віталій Кличко.

Він зауважив, що в садочках будуть регулярно прибирати приміщення з дезінфікуючими засобами та регулярно його провітрювати. А вихователі мають більше часу проводити з дітьми на вулиці. 

Віталій Кличко зазначив, що традиційно влітку в багатьох садочках будуть робити поточні ремонти і звернувся до батьків, аби вони заздалегідь дізналися, чи буде такий ремонт у закладі, куди ходить їхня дитина, і в який садок поблизу вони можуть її перевести на цей час.

Стаття по темі: Як працюватимуть дитсадки в Києві після карантину: до чого готуватися батькам і вихователям

Раніше повідомлялося, що Міністр освіти і науки Ганна Новосад пообіцяла за рік побудувати 100 дитсадків та шкіл. Також на реалізацію програми «Оновлення харчоблоків» у районних бюджетах передбачено 240 мільйонів гривень. Найбільша частина спрямована на закупку обладнання та меблів. Окрім цього, місто очікує на субвенцію з держбюджету, що також розрахована на придбання техніки для їдалень та харчоблоків. 

Джерело