Реєстрація /

Агентство відновлення представило Посібник з відновлення

У посібнику зібрані експертні дані.

Агентство відновлення разом з Kyiv School of Economics та за підтримки USAID_Взаємодія розробили Посібник з відновлення. Автори ставили собі завдання накопичити експертизу та описати дієві підходи до відновлення України, якими зможуть користуватися громади та державні замовники.

«Чому це керівництво важливе? Агентство має досвід реалізації великих, комплексних, різних об'єктів відновлення. Наша мета – передати досвід. З чого розпочати, як правильно підготувати документи, як провести закупівлі, як якісно відновити те, що було пошкоджено війною. І головне – як уникнути поширених помилок», – зауважив Мустафа Найєм, голова Агентства відновлення.

У посібнику зібрано експертні дані та описано дієві підходи до відновлення України, які можуть бути застосовані громадами та державними замовниками. Для розробки керівництва було проаналізовано проекти відновлення та проведено глибинні інтерв'ю з представниками Служб відновлення та органів місцевого самоврядування Київської, Чернігівської та Херсонської областей.

По чотирьох фазах (від невідкладних дій та оцінки технічного стану пошкодженого об'єкта до прийняття в експлуатацію) описано послідовність необхідних дій, можливі ризики, успішні приклади та посилання на нормативні документи.

З повним текстом Посібника з відновлення можна ознайомитись за посиланням: https://kse.ua/wp-content/uploads/2024/01/Posibnik-iz-vidnovlennya.pdf

Це перша редакція, допомога змінюватиметься разом із новим досвідом учасників відновлення, вимогами законів, актів, донорів, норм будівництва.

Раніше повідомлялося, що проведуть новий тендер на продовження будівництва метро на Виноградар.

Джерело