Реєстрація /

Аеропорт «Київ» готується до модернізації

Цього року підприємству вдалося збільшити свій прибуток майже на 50%.

Комісія з розгляду фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств КМДА визнала роботу КП МА «Київ» (Жуляни) задовільною, а керівника підприємства Олександра Нестеренко «таким, що відповідає займаній посаді».

За 6 місяців поточного року підприємство збільшило свої доходи в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року на 46,6%. Збільшення відбулося за рахунок зборів, які становлять 96,6% в загальній структурі авіаційних доходів. Також аеропорт збільшив кількість рейсів на 38,1%, а пасажиропотік зріс на 67,6%.

У протоколі комісії сказано, що для забезпечення розвитку аеропорту необхідно здійснити оновлення парку спецавтотранспорту. Більшість працюючих машин і пристроїв вже застаріли. У 2017 році заплановано придбати автомобільний спецтранспорт на суму 10 млн. 700 тис. гривень.

Крім того, необхідно провести будівництво аварійно-рятувальної станції «Старт» і привести у відповідність санітарно-побутові умови в 7-ми будинках аеропорту. На це необхідно 12 млн. гривень. Додаткової реконструкції потребує перон Z - це буде коштувати 9 млн. гривень.

Джерело