Реєстрація /

Адвокат незаконно заволодів чужою нерухомістю на 10 мільйонів гривень

Вона діяла зі спільником.

Столичні правоохоронці викрили адвоката, яка разом зі спільником незаконно заволоділа нерухомістю громадян на суму понад 10 млн. гривень.

Підозрюваний разом зі спільниками за підробленими документами заволоділи правом власності на два об’єкти нерухомого майна.

У 2016 році адвокат, змовившись з юристом одного з державних підприємств, замовила та використала у шахрайській схемі підроблені правовстановлюючі документи на приміщення магазину та квартиру.

На підставі вказаних документів зловмисники відчужили ці об’єкти  на користь підставної особи. У подальшому для легалізації одержаного в шахрайський спосіб майна магазин та квартира були передані в заставу за договором позики з подальшим стягненням через неповернення коштів.

Стаття по темі: Види шахрайства під час продажу квартири: як не стати жертвою аферистів

За наслідками досудового розслідування адвокату повідомлено про підозру за фактом шахрайства, вчиненому у особливо великих розмірах, використанні підроблених документів та легалізації доходів, одержаних злочинних шляхом. Її спільнику, окрім вищезазначених злочинів, додатково інкриміновано незаконні дії з арештованим майном та незаконне зберігання наркотиків.

За вчинене зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
На сьогодні об’єкти нерухомості повернуто законним власникам.
 

Джерело