Реєстрація /

За два роки киянам-учасникам АТО і їх сім'ям купили 70 квартир

Цього року придбали 17 квартир.

Протягом 2015-2016 років для киян-учасників АТО і сімей загиблих відповідно до двох бюджетними программ купили 70 квартир в Києві. У поточному році сертифікати на отримання житла вручено 17 учасникам АТО. Також прийнято рішення про призначення грошової компенсації і замовлені кошти для покупки квартир 3 інвалідам війни другої групи.

Про це повідомив глава Комітету ВРУ у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції і людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

У 2015 році квартири для учасників АТО купувала влади, без урахування побажань майбутніх мешканців. За словами Третьякова, ця схема могла мати корупційну складову, коли, скажімо, забудовник «домовлявся» з місцевою владою про покупку квартир в його будинку. Щоб ліквідувати це і забезпечити людині право вибору свого житла, в 2016 році був змінений алгоритм.

«Тепер укладається тристоронній договір між містом, учасником АТО або членом сім'ї загиблого учасника АТО і продавцем квартири. На підставі цього договору місто виділяє гроші на квартиру, яку людина самостійно собі обрала. Причому не забороняється вибрати житло дорожче, ніж встановлений бюджетом ліміт. Відсутню суму, звичайно, доведеться додавати», – пояснив він.

Раніше повідомлялося, що учасникам АТО видали квартири в Києві.