Реєстрація /

Ціни на ринку новобудов Києва стабільні

У червні подорожчали квадратні метри в проектах бізнес-класу.

У червні поточного року тренд цінової стабільності на ринку новобудов Києва продовжився і зміцнився, оскільки середні ціни на квартири у нових будинках знизилися лише на 0,1% у порівнянні з травнем. Про це у своєму щомісячному огляді ринкової ситуації відзначили аналітики ІАП «Столична нерухомість».

Експерти відзначили, що з початку року максимальне коливання середніх цін на квартири у новобудовах Києва в помісячній динаміці склало лише 62 гривні на квадратному метрі.

У червні зниження середніх цін було зафіксоване у всіх класах первинного житла, крім бізнес-сегменту, квартири в якому, подорожчали на 0,3% до 30 тис. 776 грн. за кв. м. В інших сегментах зниження було таким: економ-клас (33% новобудов від загальної кількості) – 0,5% до 16 тис. 782 грн. за кв. м; комфорт-клас (30% від загальної кількості) – 0,3% до 21 тис. 720 грн. за кв. м; преміум-клас (12% від загальної кількості) – 0,8% до 45 тис. 693 грн. за кв. м.

Впродовж минулого місяця виросла ціна квадратного метру квартир в 24 новобудовах – на 1-2 тис. грн. за кв. м. Знижена вартість квартир у 13 об'єктах – на 500-1 тис. грн. за кв. м.

Нагадаємо, що на вторинному ринку нерухомості Києва спостерігається зниження цін.