Реєстрація /

Енергоефективні заходи значно популярніші там, де їх підтримує місцева влада

ЕСКО-компанії та управителів багатоквартирних будинків закликають додати до списку суб’єктів, які отримують компенсації за енергоефективними кредитами.

Там, де з бюджетних коштів на рівні міста, району чи області підтримують здійснення енергоефективних заходів мешканцями, попит на державні програми з енергоефективності зі сторони як приватних домогосподарств, так і багатоквартирних будинків – втричі вищий. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Олексій Корчміт, радник голови Держенергоефективності.

«Коли лише впроваджувалися державні програми енергоефективних заходів, Держенергоефективності зверталося до мерів, керівників областей сприяти цьому. І результати не змусили себе довго чекати – де є підтримка місцевої влади, місцевих бюджетів, там рівень проведених енергоефективних заходів значно вищий. Сьогодні у регіонах потрібно зробити наступний крок – додати до програм, які вже є на місцях (відшкодування частини тіла кредиту чи відсотків за енергоефективними кредитами) як суб'єктів, які можуть розраховувати на підтримку з місцевих бюджетів, управителів багатоквартирних будинків та ЕСКО-компанії. І це вже невдовзі призведе до «вибуху» енергоефективних заходів у житловому секторі», – зазначив експерт.

Раніше повідомлялося, що енергосервісним компаніям потрібно створити всі умови для роботи.