Реєстрація /

Представили концепцію Музею монументальної пропаганди СРСР

У музеї розмістять всі демонтовані пам'ятники комунізму.

Через два роки після вступу в силу закону про декомунізацію в столиці представили концепцію нового Музею монументальної пропаганди СРСР.

Він з'явиться на території ВДНГ.

Сюди звезуть комуністичні пам'ятники з усієї України, а вхід обіцяють зробити безкоштовним. Першу чергу музею обіцяють відкрити в листопаді 2017 року. Частина його розміститься під відкритим небом, на алеї за павільйоном № 1, і займе територію в 2 гектари – тут розмістять пам'ятники і скульптури. Буде і закрита експозиція в приміщенні з архівними документами та іншими артефактами. Після відкриття музей буде далі розвиватися і вдосконалюватися.

«Цей музей увійде в число кращих туристичних об'єктів Києва та навіть України», – впевнений ініціатор його створення, секретар Київради Володимир Прокопів.

За словами керівника проекту Максима Бахматова, для створення музею треба 15-20 млн. грн.

«Ні копійки з держбюджету або бюджету Києва витрачено не буде. Ми створили благодійний фонд, залучаємо кошти приватних інвесторів, людей, яким небайдужа історія України. Також ми збираємо гроші на оплату праці людей, які після відкриття будуть підтримувати життєдіяльність музею. Уже зібрано близько 15% потрібної суми», – каже Бахматов.

Раніше повідомлялося, що перейменували Музей російського мистецтва.